Loading...
Reiki osnova 2019-04-09T09:08:13+00:00

Reiki nam pomaga:

 • vzpostavi se povezava božansko – zemeljsko;
 • srce se nam lažje in močneje odpre za ljubezen;
 • čiščenje blokad
 • odvajanje od odvisnosti
 • revitalizacijo celic
 • osredotočanje na tukaj in sedaj
 • celostno telo;
 • poveča se nam energija v telesu;
 • vzpodbujajo se naravne obrambne sposobnosti organizma;
 • spodbuja se osebni, kreativni in duhovni razvoj;
 • izboljša se psihofizično stanje;
 • izboljša se imunski sistem;
 • sproščajo se mišice in živčne napetosti;
 • povečata se samozaupanje in samozavest;
 • lajšajo se bolečine in stres;
 • organizem se pomladi;
 • poveča se kreativnost;
 • razstruplja se telo in sproščajo se čustvene in razumske blokade;
 • olajša se izvedba želenih sprememb v življenju;
 • pridobi se moč prenosa energije na daljavo;
 • lajšanje obdobja po operaciji ali poškodbi z energijsko podporo.

Kaj je to Reiki

Reiki energija v prevodu pomeni univerzalna energija. S pomočjo te energije naj bi zdravili telo, um in duha. Beseda Reiki je sestavljena iz besede Rei, ki pomeni»univerzalno«in se nanaša na raven duha in telesa ter besede ki, ki pomeni življenjsko vitalno energijo, ki se pretaka po telesu živih bitij. Da začnemo Reiki izvajati, je potrebna iniciacija oziroma posvetitev, ki odpre delčke naše duše ali našega srca, tako da postanemo sposobni pomagati sebi, prevajati to energijo v sebi, povezati se z višjo stopnjo zavesti in biti uravnoteženi. Kolikor smo odprti, kolikor smo pripravljeni sprejeti energije v sebe, toliko smo jo pripravljeni dajati navzven. Reiki nam pomaga, da osebno rastemo in si dajemo energijsko podporo v obliki ljubezni. Odpre se srce za ljubezen, kar nam omogoča, da delujemo z ljubeznijo. Od drugih tehnik se razlikuje prav po iniciaciji. Iniciacija nas namreč združi, da se povežemo z žarkom iz središča vesolja in žarkom iz središča zemlje. Ko se povežemo s tem absolutnim žarkom iz središča vesolja, se povežemo z našimi idejami, zamislimi in željami, ki so povezani z našim življenjskim namenom ali poslanstvom. To so tiste izvirne želje in cilji, ki so prave za nas, mi pa potem dobimo dovolj energije, da naredimo načrt in delujemo. Zemeljska energija pa pripelje do tega, da se stvari lahko materializirajo, kar pomeni, da se razlika vidi na fizični ravni. Spojimo se z žarkom iz središča vesolja, ki se spoji v srcu in žarkom iz središča zemlje, ki nam pomaga odpreti srce, da imamo radi sebe in druge. Kolikor imamo lahko radi sebe, toliko imamo lahko radi tudi druge. Ta žarek je poznan tudi kot axis mundi, os sveta ali linija hare.

Odkar obstoja človeštvo,so ljudje uporabljali načine zdravljenja na podlagi transformacije, univerzalne, vseobsežne življenjske energije. To je energija, ki vzdržuje življenje in celoten univerzum. Pred tisočletji so Tibetanci že razumeli naravo in smisel duha, energije in materije, ter znali ta svojstva uporbjati za zdravljenje teles, uravnoteženje psihične in duhovne energije v celoto.

Kasneje so se ta vedenja prenesla na Indijo, spremenila svojo obliko na Japonskem, Kitajskem v Egiptu, Grčiji in Rimu.

Mistične šole so to znanje obnovilo in varovale. Njihova sporočila so bila simboličnega in skrivnostnega značaja.

Znanje Reikija bi bilo morda za vedno izgubljeno, če ga ne bi Mikao Usui, ponovno ubodil v življenje, ko je ob koncu 19. stoletja na Japonskem vodil krščansko semenišče. Usui naj bi na gori Kurijami, 21 dni meditiral. Zadnji dan ob zori je opazil, da se mu približuje svetlobni žarek in ko ga je dosegel, ga je nevidna sila zbila na tla. Takrat je opazil, da se na nebu izrisujejo simboli v različnih barvah. S tem je  Mikao Usui sprejel iniciacijo Reikija. Kmalu po tem dogodku je ugotovil, da ima v svojih rokah posebno moč. Ljudem je namreč pomagal na tak način, da je položil roke na boleče mesto in bolečina se je zmanjšala ali pa celo izginila. Vendar pa se je po koncu terapije bolečina ponovno pojavila, zato jim je dr. Mikao Usui podelil iniciacijo Reikija in jim povedal, da se morajo držati določenih pravil .

Leta 1922 se je preselil v Tokio in tam ustanovil kliniko, kjer so zdravili ljudi s pomočjo Reikija. Po njegovi smrti je njegovo delo nadaljeval Chujiro Hayashi, ki je ustanovil svojo kliniko. Tam se je veščin Reikija naučila tudi Hawayo Takata, ki je zaslužna, da se je Reiki prenesel tudi na zahod. Umrla je leta 1979 in v tem času izučila 22 Reiki mojstrov. Leta 1982 je Barbara Weber Ray ustanovila mednarodno ameriško združenje Reikija (A.I.R.A).

Reiki – kdo in kako se ga lahko naučimo

Tisti, ki izvaja Reiki, ni izvor energije temveč prevodnik, to je razlika med bioenergijo in Reiki. Za to ne potrebujemo, da imamo posebne sposobnosti, temveč je namenjen vsem. Ne potrebujemo nikakršno predznanje, posebne vere ali prepričanja. Ne glede, na kakšnem duhovnem nivoju se oseba nahaja, deluje enako. Bolj ko uporabljamo Reiki, močnejši pretok energije teče skozi naša telesa, naj si bo to za samozdravljenje ali zdravljenje drugih.

Obstaja univerzalna, življenjska, duhovna energija, ki ima lahko zdravilne učinke na telo in duha. Do te energije lahko pride vsak, vendar le ob prisotnosti Reiki terapevta. Ta energija potuje iz rok terapevta na telo pacienta oziroma na del telesa, kamor terapevt postavi dlani. Pri tem ni potrebna predhodna diagnoza, saj je ta energija inteligentna. Po določenem času pa se lahko pacient nauči sprejemati to energijo od terapevta tudi na daljavo. Ta proces vključuje posebne simbole, s pomočjo katerih se vzpostavi začasna povezava med terapevtom in pacientom in tako lahko potuje energija med njima. Pri tem razdalja ni pomembna.

Odkar obstaja človeštvo, so ljudje uporabljali razne načine zdravljenja na podlagi transformacije univerzalne energije. Torej, ko izvajamo Reki ni nič novega, je le zavestno sodelovanje v procesu, ki se v nas odvija. Skozi naša telesa se pretaka energija ne glede na to ali o tem razmišljamo ali ne.

Reiki energija je prijetna topla energija, ki jo občutimo kot prevodniki in tudi uporabniki. Reiki energija omogoča celovitejše razumevanje samega sebe, drugih in svet v katerem živimo. Je pot, po kateri hitreje dosežemo ravnovesje, enotnost, zdravje in sproščenost.

Z reikijem si pomagamo odpraviti različne tesnobe, kot tudi čustvene in mentalne težave.
Reiki terapija vključuje posebne simbole, s pomočjo katerih se vzpostavi začasna povezava med terapevtom in pacientom in tako lahko potuje energija med njima.

Enako, kot z reikijem pomagamo sebi, lahko z reikijem pomagamo tudi drugim – ljudem, živalim, rastlinam, stvarem, planetu zemlji …

Kako se naučimo Reiki?

Za pretok Reiki energije moramo biti v to uvedeni, žal tega ne moremo storiti sami, temveč nas mojster Reiki inicira v različne stopnje. Učimo se ga postopno, v določenih časovnih razmikih. Pri  Usui Reikiu obstajajo štiri stopnje in pet različnih simbolov:

 1. Stopnja,deluje predvsem na fizično telo. S polaganjem rok lahko zdravimo sebe in druge. Energija deluje celostno. Tu je potreben fizični dotik rok. Za odpiranje kanala in povečan pretok energije, ste inicirani s simbolom moči GHO-KU-REI.
 1. Stopnja, prejmete dva simbola in sicer SHI-HE-KI, ki delujeta na astralno-emocionalno telo. Odpravlja čustvene blokade, negativne misli in prepričanja. Drugi simbol je HON-SHA-ZE-SHO-NEN, deluje na mentalno telo, za zdravljenje karme, travm in služi za delo na daljavo.
 1. Stopnja, prejmete simbol DAI-KO-MIO, tako imenovani mojstrski simbol in je nadgradnja prejšnjih stopenj. Deluje na duhovno telo in seže na vsa področja.
 1. Stopnja, je stopnja učitelja. S simbolom RAKU, postanete učitelj Reikia in lahko izvajate iniciacije drugih.

To so USUI Reiki stopnje, nadeljevanje je Imara Reiki, Kundalini in Zlati Reiki.

Tečaji Reiki

Praktično delo in iniciacije lahko opravite na mojih tečajih, ki potekajo v obliki enodnevnih delavnic.

Cenik:
I. stopnja: 50 EUR
II. stopnja: 70 EUR
III. in IV. stopnja: 120 EUR
Imra Reiki: 120 EUR

Osnovna, enodnevna Reiki delavnica poteka od 9.00 do 14.00 ure, navadno ob sobotah.
Lahko pa se dogovorimo tudi drugače.
Možni so individualne delavnice, lahko tudi na vašem domu.
Delavnice, tečaji potekajo na naslednji način:
Prvi del je uvodni, teoretski, kjer se naučimo osnov Reiki, spoznamo, čemu je namenjen in kako deluje. Drugi del delavnice je praktični, kjer se naučite praktičnih osnov delovanja Reiki.

Za tečaj Reiki  ni potrebno nobeno predznanje ali posebne sposobnosti. Udeleži se ga lahko vska, ki ima željo in prepričanje, da lahko spremeni vse, kar si želi.

Vabljeni vsi, ki se želite nekaj naučiti.

Imra Reiki: Po dogovoru.

Na Reiki terapijo, se lahko prijavite, preko prijavnice, telefona 068 665 869   ali maila: tjasa961@gmail.com.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.